logo nieuwsbrief.001
21-09-2018
Beste [subscriber:firstname | default:lezer],
een goed bericht....

Stationsbrug Middelburg blijft voorlopig liggen na miljoenentegenvaller

MIDDELBURG - De Stationsbrug in Middelburg blijft voorlopig liggen, omdat renovatie miljoenen euro's meer gaat kosten. Gedeputeerde Staten hebben dat vrijdag besloten. Ze zijn geschrokken van de enorme renovatiekosten. Daarom kijkt de provincie nu ook naar de bouw van een totaal nieuwe brug.
In de brug is recent de kankerverwekkende stof chroom-6 gevonden. Het goedje zit in de verflagen. GS hielden er door de vondst van de stof al rekening mee dat de renovatie meer gaat kosten en langer zal duren. Hoe hoog de nieuwe raming uitvalt, maakte gedeputeerde Harry van der Maas vrijdag in Provinciale Staten niet bekend. Dat zou de onderhandelingspositie van de provincie kunnen schaden. Het gaat om miljoenen euro's.
De enorme tegenvaller leidt tot een pas op de plaats. Vanaf aanstaande woensdag 26 september verdwijnt de brug dus niet uit het stadsbeeld, zoals was gepland. Fietsers hoeven dus vanaf woensdag niet om te rijden.
Openbaar vervoersbedrijf Connexxion heeft vrijdag laten weten volledig verrast te zijn door het besluit van de provincie. ,,Alle betaalsystemen, omleidingen en dienstroosters houden er al rekening mee dat we vanaf maandag niet meer over de brug kunnen rijden. De aangepaste dienstregeling staat klaar om zondag in te gaan. Het is nu onzeker wat dit betekent voor het busverkeer. We hopen daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven'', aldus woordvoerster Sigrid Homminga.
Het plan was om de brug te renoveren bij Hollandia in Krimpen aan de IJssel. Tot 2020 zou de brug daar liggen. Maar dat plan gaat nu niet door. Er komt daarom ook geen noodbrug, waar de beroeps- en pleziervaart tegen aanhikte.
Naast de Stationsbrug is al een noodbrug aangelegd zodat mensen makkelijk van het station naar het tijdelijke busstation kunnen lopen. Nu de Stationsbrug blijft liggen, kan de noodbrug dus weer worden afgebroken.
MailPoet