Stationsbrug Middelburg blijft voorlopig liggen.

De Stationsbrug in Middelburg blijft voorlopig liggen, omdat renovatie miljoenen euro's meer gaat kosten. Gedeputeerde Staten hebben dat vrijdag 21 september besloten. Ze zijn  geschrokken van de enorme renovatiekosten. Daarom kijkt de provincie nu ook naar de bouw van een totaal nieuwe brug.

In de brug is recent de kankerverwekkende stof chroom-6 gevonden. Het goedje zit in de verflagen. GS hielden er door de vondst van de stof al rekening mee dat de renovatie meer gaat kosten en langer zal duren. Hoe hoog de nieuwe raming uitvalt, maakte gedeputeerde Harry van der Maas vrijdag in Provinciale Staten niet bekend. Dat zou de onderhandelingspositie van de provincie kunnen schaden. Het gaat om miljoenen euro's.

De enorme tegenvaller leidt tot een pas op de plaats. Vanaf aanstaande woensdag 26 september verdwijnt de brug dus niet uit het stadsbeeld, zoals was gepland. Fietsers hoeven dus vanaf woensdag niet om te rijden.

Het plan was om de brug te renoveren bij Hollandia in Krimpen aan de IJssel. Tot 2020 zou de brug daar liggen. Maar dat plan gaat nu niet door. Er komt daarom ook geen noodbrug, waar de beroeps- en pleziervaart tegen aanhikte.