nieuwe passanten-steiger (fase 2)

De nieuwe delen worden naar binnen gevaren

 

Oud er uit en nieuw erin.

Voor de afgeschreven passanten steiger hebben we een mooie bestemming gevonden, dus moest er gehandeld worden.

Fase 2 is eerder dan gedacht van start gegaan. En er wordt nu hard aan gewerkt om er het komend seizoen optimaal gebruik van te maken.

Update nieuwe passantensteiger (fase 2)

Vorige week woensdag was het zover, Inter Boat Marinas kwam de nieuwe steiger brengen. Een mooie dag weer hiervoor, geen wind, lekker rustig. Een kwestie van in het water takelen, op z’n plaats varen met een bijbootje, de paalbeugels monteren en klaar is Kees.
Alles paste zoals ingemeten. De donderdag heeft men de bolders erop gemonteerd, zwemtrap opgehangen en nog wat nastelwerk verricht. Op dit moment ligt de steiger niet vlak, dus zeg maar scheef, in het water. Zodra wij elektra en water hebben aangelegd komt dat weer ten goede van het zwaartepunt. Inter Boat Marinas komt op ons aangeven dan terug op de gootdeksels erop te monteren en de steiger netjes waterpas te leggen. Zij hebben daar foefjes voor.
Nu is het aan ons om elektra, water en verlichting aan te brengen. Ook moet onze drijvende bok er nog aan te pas komen. Ik heb begrepen dat de schipper binnenkort weer beschikbaar is, heeft dan vakantie…….. Kortom, verschillende acties voor onze werkzaamheden zijn al uitgezet.

Gelukkig hebben we meer tijd dan afgelopen voorjaar, het vaarseizoen is nog lang niet aangebroken. Afgelopen zaterdag zijn wel al de elektrakasten  gemonteerd alsmede een drietal waterzuiltjes. Afgelopen seizoen is gebleken dat er toch behoefte bestaat om even snel de fluitketel te kunnen vullen op de steiger, of zelfs de vaat even doen op steiger. Met ons nieuw hedendaags systeem, wateraansluitingen geïntegreerd in het loopdek, is dat toch niet handig gebleken. Er gingen mensen met de fluitketel en ook vuile vaat richting toiletten en dat willen we voortaan voorkomen. Zodoende komen er verdeeld over de totale nieuwe steiger een drietal “paaltjes” met daarop een waterkraan. Deze waterkraan is voorzien van een drukknop. Het aansluiten van een waterslang hierop is niet mogelijk. Al met al, voortschrijdend inzicht zullen we maar zeggen.

Het totaal van de werkzaamheden is opgezet in bijgevoegde planning. Van belang is hierbij meer de volgorde van de werkzaamheden, dan op data. In de tijd gezien is dat rekbaar uiteraard. We kunnen niet met dwang over iemands z’n vrije tijd beschikken om in de haven te klussen. Dus ijs en weder dienend en in goed overleg.

Voor de leden die enige affiniteit met elektra- en/of  waterleiding hebben, of gewoon erg handig zijn, is er dus best weer wat te doen. Graag hiervoor wel even overleggen met Rob Besse of mij.

John Meijer.

De komende weken wordt de steiger klaargemaakt voor het komende seizoen.