Hemelvaartstocht naar Lowestoft

Na onze succesvolle Hemelvaarttrip naar Pinmill is de ambitie dit jaar met Hemelvaart wederom Oost Engeland. Het meest oostelijke puntje en de havenstad Lowestoft. Op 5 mei om een uur of 4 in de ochtend willen we vertrekken en spoelen met het tij de Schelde af. 

Lowestoft heeft een historie die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Lowestoft is een verbastering van het viking woord Hlothver en toft, wat Hofstede of boerenhoeve betekent.

De reis is 95 mijl en het plan is om op het tij te varen zodat we donderdag aan het einde van de dag in Lowestoft zijn. 

We willen dan in de Royal Norfolk & Suffolk Marina verblijven, dat is de haven aan bb voor de brug. Op vrijdag wat cultuur snuiven en eindigen in de Trowel and Hammer een Engelse pub.

Zaterdag vertrekken we vroeg om dan bij het vallen van de avond in Blankenberge aan te komen. Daar kunnen we verhalen uitwisselen om na een goede nacht slaap het laatste stukje de Schelde op te varen en halverwege de middag af te meren in onze jachthaven.

Wie gaat er mee op deze gevaarlijke tocht want rond Lowestoft kan het spoken en zijn de reddingsboten niet langer beschikbaar. 

Aanmelden via het onderstaande formulier

voor info: Hans Robbers;  yo.robbers@gmail.com  of  06-50743753

[contact-form-7 id="3450" title="aanmelding hemelvaartstrip 2016 (Lowestoft)"]