Z. A. Z. 2022

Er zijn 8 avonden gepland die gevaren  worden op de woensdag avond. De 4 beste klasseringen tellen mee voor de eindstand

er wordt gevaren op:

woensdag 11 mei is de start van de reeks. En daarna iedere woensdag avond tot en met 29 juni 2022

Te varen baan:

De te varen baan wordt tijdens het palaver bekend gemaakt waarbij rekening gehouden wordt met windrichting, windkracht, stroom en de dan geldende nautische bijzonderheden.

Indien mogelijk starten we vanuit de Buitenhaven Vlissingen om geen tijd te verliezen met heen en weer varen naar een baan.

opgeven / reageren

Hieronder kan je je reactie kwijt en is opgave voor de deelname mogelijk.

Dit is voor iedereen te lezen zodat we met z'n allen gelijk op de hoogte zijn.

Zomer Avond Zeilen
Ja, ik vind het leuk om op de woensdag-avond samen te zeilen.

SCHEEPS GEGEVENS

Draaiboek AVONDWEDSTIJDZEILEN

17.30 Palaver

17.45 Vertrek naar de sluis

18:00 Schutten

19:00 Start wedstrijd(of zoveel eerder als mogelijk)

21.30 uiterste finishtijd

Als deelnemer aan het ZAZ-21 hebben zich aangemeld:

Geen bijdragen gevonden

Oostenrijkse puntentelling

Deze puntentelling bevoordeelt de deelnemers die hoog eindigen in een wedstrijdveld.

Degene die vooraan eindigt in een groot wedstrijdveld worden extra bevoordeeld omdat het moeilijker is om vooraan te eindigen in een groot wedstrijdveld dan in een klein wedstrijdveld.

Eindigt een jacht als laatste in de uitslag van de wedstrijddag dan krijgt het 101 punten. Deelnemers die niet meedoen krijgen 0 punten.

Hoe hoger men in de ranglijst van de uitslag van die dag stijgt hoe meer punten men kan verzamelen. Het aantal punten hangt af van het aantal deelnemers en wordt berekend volgens de formule:

P = 101 + 1000 log A - 1000 log N

Hierin is A het aantal deelnemers en N de positie in de einduitslag van de competitiedag. (N=1 betekent eerste plaats, N=2 tweede plaats etc…..)

P is het aantal punten wat men kan behalen.

Het punten schema is in deze lijst weergegeven

2 reacties op “Z. A. Z. 2022