Z. A. Z.

status van de wedstrijd

14 juni: afgelast (windwaarschuwing 7)

20 juni: gepland 17:00 uur

28 juni: gepland 17:00 uur

30 juni: gepland 09:30 uur

uitslag 20 juni

1 Kind of Blue
2 Bestevaer
3 Mallemok
4 Capicomus
5 Warempel

Op 20 juni hebben we de 6e race gevaren, door de wind en de stroming is gekozen voor baan 22, een rondje rond de spijkerplaat. We zijn met 9 boten de haven uit gevaren, maar er lagen er maar 8 in de sluis. (Motor storing op de Siloam van Paul Pouwelse)

De start was met stroom mee, dus oppassen voor het overdrijven van de start lijn. Maar dit lukte iedereen. Stroom en wind in de kont werd de ”strijd” fanatiek gestreden.

Tegen de stroom en wind weer richting Vlissingen, dat viel niet mee. Er werden verschillende strategieën  gevolgd, “gewoon” kruisen, of terug langs en over de plaat. Het was tenslotte hoogwater dus water “genoeg”.

In de totaal klassering klom de Bestevaer van plaats 5 naar 3 en de Lucifer schoof ook een plaats omhoog. De nummer 1( Mallemok) en 2(Kind of Blue) bleven gelijk.

Wil Hovens van de Anchar, die deze race voor het eerst mee voer, kreeg bij aankomst een applaus van de deelnemers omdat hij  solo aan deze wedstrijd mee deed, met een niet onverdienstelijk resultaat.

as donderdag de laatste avond editie en dan zaterdag de finale.

opgeven / reageren

Hieronder kan je je reactie kwijt en is opgave voor de deelname mogelijk.

Dit is voor iedereen te lezen zodat we met z'n allen gelijk op de hoogte zijn.

Donderdag 17 mei  is de eerste wedstrijd gevaren voor het Zomer Avond Zeilen.

Op belangstelling was goed, er waren deelnemers, deelnemers die de kat uit de boom keken en belangstellende.

Gezien de wind richting en sterkte werd gekozen voor baan 22 ( rond de Spijkerplaat z’n 7,7nm)

8 boten waren van plan om te starten maar bij vertrek bleef er 1 wegen een storing in de box achter. De bemanning maakte een sprint en ging in de sluis aan boord bij de Mallemok. In de sluis werd nog meer van boot gewisseld, zodat de bemanning wat verdeeld was en de gezelligheid vergroot.

De start om 18:30 bij de Stella van zuid naar noord.

Na afloop was het nog tot rond 23:00 uur heel gezellig in de Klip.

Al met al een geslaagde start van de vvw Schelde ZAZ competitie waarvan de finale op 30 juni gevaren wordt, met als sluitstuk de jaarlijkse BBQ op de haven.

Er zijn 8 wedstrijden gepland die gevaren kunnen worden wisselend op de woensdag of donderdag avond. De 4 beste klasseringen tellen mee voor de eindstand, waarbij de laatste wedstrijd op 30 juni dubbel geteld wordt.

Zo proberen we het tot het eind toe spannend te houden.

Oostenrijkse puntentelling

Deze puntentelling bevoordeelt de deelnemers die hoog eindigen in een wedstrijdveld.

Degene die vooraan eindigt in een groot wedstrijdveld worden extra bevoordeeld omdat het moeilijker is om vooraan te eindigen in een groot wedstrijdveld dan in een klein wedstrijdveld.

Eindigt een jacht als laatste in de uitslag van de wedstrijddag dan krijgt het 101 punten. Deelnemers die niet meedoen krijgen 0 punten.

Hoe hoger men in de ranglijst van de uitslag van die dag stijgt hoe meer punten men kan verzamelen. Het aantal punten hangt af van het aantal deelnemers en wordt berekend volgens de formule:

P = 101 + 1000 log A - 1000 log N

Hierin is A het aantal deelnemers en N de positie in de einduitslag van de competitiedag. (N=1 betekent eerste plaats, N=2 tweede plaats etc…..)

P is het aantal punten wat men kan behalen.

Het punten schema is in deze lijst weergegeven

Draaiboek AVONDWEDSTIJDZEILEN

17.15 Palaver

17.20 Vertrek naar de sluis

17.30 Schutten

18.30 Start wedstrijd

21.00 uiterste finishtijd

wedstrijdbanen 2018

hier staan de te varen banen.

voor aanvang wordt aangegeven welke baan er gevaren wordt.

15 reacties op “Z. A. Z.
  1. Jannie Nieboer schreef:

Wat fijn dat dit weer gebeurt! Zag jullie varen vanaf de Boele. Succes! Jannie

2. michel voorwerk schreef:

Leuk! M’n boot (petit poucet) is tijdelijk buiten gebruik maar ik ga graag mee als bemanning,

3. P. Pouwelse schreef:

Heel leuk initiatief!

De Siloam doet mee maar zal niet alle 8 keer kunnen.

Paul Pouwelse

4. Doede schreef:

namens EK:Rene Verbrugge / Doede van Limbergen
    Goed initiatief. Weer eens echt een vereniging activiteit waar veel leden aan mee kunnen doen.

5. Willem Roelse schreef:

Leuk idee. Doe mee als het uit komt.

6. Rony Grooten schreef:

Oneiros vindt het een mooi idee. 17.15 u palaver wordt wel een uitdaging en zal niet elke keer kunnen.

7. Dick schreef:

De Njord doet ook mee, ter leering ende vermaeck

8. Dick & Anita schreef:

Op de woensdagavonden kunnen wij niet maar de donderdagen doen we graag mee met onze Kind of Blue als we tenminste niet weg zijn. Leuk initiatief!

9. C o de lange schreef:

Als ik kan doe ik graag mee

10. Bert Beerman schreef:

Vuurvlieg deed vroeger mee, net als Lucifer, en wil de strijd wel weer aan. Wellicht niet iedere dag.

11. Danny besse schreef:

Mrs Jones is er bij indien mogelijk,eerste paar x mogelijk.leuk dat er wat wordt gedaan!ben niet zo goed in breien en kleien

12. ARie de Groot schreef:

De Lucifer is enthousiast.
    Zal ook niet alle dagen kunnen varen

ARie

13. Jan de Feijter schreef:

Capricornus doet mee indien de werkzaamheden het toe laten

14. Sal Cracau schreef:

Ik doe mee op de dagen dat ik kan.

15. Ricardo Beuken schreef:

Ja ik doe mee op de data dat ik niet voor werk aan boord zit.