Z. A. Z. 2021

Er zijn 8 avonden gepland die gevaren  worden op de woensdag avond. De 4 beste klasseringen tellen mee voor de eindstand, waarbij de laatste tocht op  zaterdag3 juli dubbel geteld wordt.

Zo proberen we het tot het eind toe spannend te houden.

er wordt gevaren op:

woensdag 12 mei is de start van de reeks. En daarna iedere woensdag avond tot en met 30 juni, op 3 juli is de slotdag.

Te varen baan: De te varen baan wordt tijdens het palaver bekend gemaakt waarbij rekening gehouden wordt met windrichting, windkracht, stroom en de dan geldende nautische bijzonderheden. Indien mogelijk starten we vanuit de Buitenhaven Vlissingen om geen tijd te verliezen met heen en weer varen naar een baan.

opgeven / reageren

Hieronder kan je je reactie kwijt en is opgave voor de deelname mogelijk.

Dit is voor iedereen te lezen zodat we met z'n allen gelijk op de hoogte zijn.

Draaiboek AVONDWEDSTIJDZEILEN

17.30 Palaver

17.45 Vertrek naar de sluis

18:00 Schutten

19:00 Start wedstrijd(of zoveel eerder als mogelijk)

21.30 uiterste finishtijd

Als deelnemer aan het ZAZ-21 hebben zich aangemeld:

1. Sal Cracau met de Bestevaer, een Bavaria 32
  2. Ricardo Beuken met de Joanna, een HR 352
  3. Cor blok met de Aeolus, een Beneteau oceanis
  4. Dick Altena met de Njord, een Dufour 31
  5. P. Pouwelse met de Siloam, een Victoire
  6. Rony Grooten met de Oneiros, een Kaskelot
  7. Peter Buse met de Symphonie, een Bavaria 34
  8. Lisa Bruinsma met de DANA, een AN25
  9. Danny Besse met de Kits!, een Stern 33

Oostenrijkse puntentelling

Deze puntentelling bevoordeelt de deelnemers die hoog eindigen in een wedstrijdveld.

Degene die vooraan eindigt in een groot wedstrijdveld worden extra bevoordeeld omdat het moeilijker is om vooraan te eindigen in een groot wedstrijdveld dan in een klein wedstrijdveld.

Eindigt een jacht als laatste in de uitslag van de wedstrijddag dan krijgt het 101 punten. Deelnemers die niet meedoen krijgen 0 punten.

Hoe hoger men in de ranglijst van de uitslag van die dag stijgt hoe meer punten men kan verzamelen. Het aantal punten hangt af van het aantal deelnemers en wordt berekend volgens de formule:

P = 101 + 1000 log A - 1000 log N

Hierin is A het aantal deelnemers en N de positie in de einduitslag van de competitiedag. (N=1 betekent eerste plaats, N=2 tweede plaats etc…..)

P is het aantal punten wat men kan behalen.

Het punten schema is in deze lijst weergegeven

2 Comments on “Z. A. Z. 2021