Zeeuwse Duotocht 2020

zondag 08:15

4 deelnemers tegen stroom en wind naar Vlissingen:

Van af de Joanna:  " Wij hebben rif 1, rif 2 en het duotocht rif 😃😂 "

 

Vanaf de Prince of Tides:

"We hangen niet meer zo scheef langs de steiger als aan het begin van onze "nachtrust". De Schaar van Yerseke tegen wind en tij uit kruisen en vervolgens tegen tij in naar Vlissingen: We gaan het niet op tijd halen. Spijtig maar een feit. De Prince of Tides gooit de handdoek in de ring. De vaarders succes."

 

zondag  8:20

Spelevaren op de zondagochtend. Groeten vanaf de Eigenwijs op de Westerschelde.

voor de sluis:

 

Joanna over de finish:

Watertuin over de finish:

 

 

Eigenwijs over de finish:

Pluk over de finish:

Als de deelnemers niet zichtbaar zijn, moet eerst de browser-geschiedenis gewist worden.

De deelnemers zijn nog wijd verspreid, wie zal er reglementair zondag de finish halen ????

gezien de wind en het getij ???

positie op zaterdag 17:00 uur

4 boten over de havenlijn.

met z'n allen in de sluis Veere

Start vanuit Middelburg

Door het Kanaal door Walcheren

Uiltje knappen de ochtend zon op de Tramontana (24-09)

De Duotocht, wat is dat toch......

Vier dagen en nachten met je maat zeilen door de Zeeuwse Delta. Rekening houden met de wind en het getij. De opdracht van de jury naar eigen inzicht uitvoeren. Dat is de bekende zware, maar verslavend mooie Zeeuwse Duotocht.  

Je schip wordt daarbij gevolgd door een Track en Trace systeem, dus een journaal bijhouden is nauwelijks nodig. Wel is een grondige kennis van het zeilen, de vaarwateren, het getij en de weersystemen vereist. Daarnaast zijn de planning en het  uithoudingsvermogen van groot belang. Het op tijd finishen is een al hele prestatie. Degene die daarnaast onderweg de meeste extra punten verzamelt is de winnaar.

De start is op woensdagavond en de finish op zondagmiddag.

Duotocht Light.(nieuw sinds 2015)

De tweedaagse versie van de Zeeuwse duotocht. Voor die zeilers die niet beschikken over vier vrije etmalen. De start is op vrijdagavond en de finish op zondagmiddag. Bij die start wordt bekendgemaakt welk deel van de opdracht van de Zeeuwse Duotocht uitgevoerd moet worden. Onderweg is er geen verplichte rust, dus Light betekent hier zeker niet licht en gemakkelijk. 

Solotocht.(nieuw sinds 2016)

Voor die zeilers die alles alleen willen en kunnen doen. Twee etmalen op jezelf aangewezen zijn, de ultieme uitdaging. De regels zijn hetzelfde als bij de Duotocht Light. Dus je bepaalt ook zelf hoelang en wanneer je rust. De jury gaat uit van voldoende zelfkennis, ervaring en verantwoordelijkheid bij deze deelnemers. 

De start en finish zijn gelijk met de Duotocht Light.

Voor alle drie categorieën geldt dat het deelnemen aan deze tochten een fantastisch avontuur is. De opdracht voert je door de verste uithoeken van onze schitterende Delta. Het thuisfront kan daarbij via internet de zeilers volgen en de tocht mee beleven. 

Bij de uitslag na de gezamenlijke finish zie je de Tracks van de andere deelnemers. Tijdens de aansluitende traditionele mosselmaaltijd hoor je hun verhalen.

Enkele weken later lees je de altijd boeiende reisverslagen.