Jeugd zeilen is leuk!!!

Vlissingen is een stad die een sterke band heeft met het water.

Het is dus niet verwonderlijk dat de Vereniging voor Watertoerisme “Schelde” een jeugdzeilafdeling heeft.

De club heeft  goed onderhouden bootjes van het type Optimist. Dit éénmansbootje is de grootste jeugdklasse ter wereld voor zowel opleiding als wedstrijdzeilen. Voor de begeleiding zijn er  snelle rubberboten en een vlot dat als 'aanlegeiland' dient.

Voor alle deelnemers zijn er zwemvesten.

De lessen worden gegeven door een enthousiaste groep trainers/instructeurs. Een groot deel daarvan is gediplomeerd door de watersportbond of heeft veel ervaring in (wedstrijd)zeilen.

je leert gewoon goed zeilen!!

Planning voorjaar 2019

31 maart (week 13)

07 april (week 14)

14 april (week 15)

Meivakantie (geen zeil cursus)

12 mei (week 19)

19 mei (week 20)

26 mei (week 21)

Heb je er zin in?

Je kun041017093348t je nu al hiervoor inschrijven via het onderstaande formulier. Door een grote groep enthousiaste instructeurs en begeleiders wordt je opgeleid volgens de CWO-methode Jeugdzeilen. Ben je jonger dan 8 jaar, dan kan je beter nog een jaartje (of langer) wachten. We hebben geleerd dat het dan allemaal nét iets te zwaar is om intensief te zeilen. De twee eisen die we stellen is dat je kan lezen en een zwemdiploma B hebt. Je moet met kleren aan kunnen zwemmen. En neem extra kleding mee......voor het geval je in het water bent gevallen.