Kerst 2016

De laatste B.V. (bestuursvergadering) van het jaar ligt al weer achter ons.

Hieraan voorafgaand hadden we een”’ kennismakingsgesprek ‘’ met een aspirant lid. Na het voorstelrondje en wat uitleg over de club blijkt de “nieuwe zeiler” een uitgebreide ervaring te hebben, zij zijn  veel verder en langer weg geweest dan menigeen van ons. Zijn boot ligt nu in Limburg en elke zomer is er weer dezelfde trip richting groter water en dan verder. 

Wij zijn voor hem een aantrekkelijke jachthaven, door onze ligging, het karakter (niet massaal en zelfredzaam) en door de faciliteiten.

Als we het lidmaatschap en de wachtlijst bespreken en dus de wachttijd voordat er een plaats beschikbaar is, zien we de teleurstelling, dat duurt nog jaren. 

Gelukkig kunnen we met onze zomer- en winterarrangementen in de tussentijd nog wel iets betekenen.

Waarom vertel ik dit nu allemaal. 

Omdat het niet meer zo’n routine is als we gewend waren, zo heel veel nieuwe leden melden zich niet meer , de wachtlijst loopt terug, de actieve watersporters zijn aan het vergrijzen. 

Dus moeten we blij zijn met watersporters die bij onze Vereniging zijn en met degene die willen komen. 

We krijgen complimenten van leden en bezoekers, het ziet er goed uit, beter en mooier dan het was.

We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd, deels omdat het moest (steigers), deels omdat het een betere besteding was dan het geld op de bank te laten staan (zonnepanelen). 

 

Maar de Wifi en de stroomvoorziening blijven een punt van zorg. Dus gaan we investeren, nog dit jaar vervangen we de “passantensteiger”, we gaan een nieuw netwerk aanleggen voor de Wifi en overwegen/onderhandelen om extra zonnepanelen en warmteboilers aan te schaffen.

Door bovengenoemde eigenschappen zijn we een aantrekkelijke haven:

Dat klinkt allemaal prima en is het ook maar……….. is het genoeg of moet er een tandje bij.

 

Uw voorzitter zonder boot (VZB),

wenst u prettige kerstdagen een goede jaarwisseling en tot ziens op de nieuwjaarsreceptie van 8 januari.